Εκδόσεις

H ΑΕÍΡΟΥΣ προωθεί το έργο της δια των εκδόσεών της. Παρουσιάζει την αρμονικά ισόρροπη συνύπαρξη της άυλης ιδέας, που πρωτοπορεί και της καταξιωμένης πράττουσας ύλης, που διαπνέεται από την ζώσα ιστορία της, ώστε να αναπτύσσεται ο άνθρωπος ισχυρά και ηθικά προσφέροντας στην αναβάθμιση της Ελλάδας.

Οι εκδόσεις προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους. Το συνολικό κόστος των εκδόσεων καλύπτεται από την ΑΕΊΡΟΥΣ. Εναπόκειται ελευθέρως στους ενδιαφερόμενους, εάν δύνανται και επιθυμούν, όπως ενισχύσουν οικονομικώς το έργο μας. Για κάθε παραγγελία ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς αναφέρεται ένα ποσό οικονομικής ενίσχυσης. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον παραλήπτη, ο οποίος επιλέγει τρόπο και μέσο αποστολής. Κάθε αποστολή συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό.

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ |ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ|ΘΕΟΜΗΤΩΡ | ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ | ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ | ΕΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΝΟΜΟΣ | I AM THE LAW

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ

Το βιβλίο είναι προσφορά και κάλεσμα της Ψυχής προς τον άνθρωπο. Τον καλεί να  παραλάβει τον θαυμαστό κόσμο της Ύπαρξης. Να γνωρίσει τη θαυμαστή πορεία, πορεία Υιού ανθρώπου.  Τον καλεί να γνωρίσει την ένθεη φύση που φέρει, να την ζωντανέψει. Μακρά η διαδρομή, η Αγάπη πάντα οδηγός, ωθεί, ενώνει, ανυψώνει.

«Αγαπημένε άνθρωπε παράλαβε την ουσία Μου όπως αυτή καταγράφηκε, ζωοποίησε την σχέση σου με τον Λόγο Διδάσκαλο, κίνησε την αγάπη όπως αυτή παρέλαβες, εμβάπτισε τον νου σου στην ελευθερία των ιδεών και τότε ο θαυμαστός κόσμος της Ύπαρξης θα σου αποκαλυφθεί. Μη στέκεσαι αγαπημένε, αεί ρέουσα η ουσία Μου τα πάντα πληροί. Ο κτύπος της καρδιάς σου τον ήχο Μου γνωρίζει. Συντόνισε τον βηματισμό σου με Εμέ και τότε η απειρότητα της κίνησής Μου θα σου φανερωθεί. Μη φοβάσαι αγαπημένε διότι εγώ που σου μιλώ Αγάπη είμαι, Αγάπη ατελεύτητη, άναρχη. Πορεύσου άνθρωπε, μη στέκεσαι. Η Ψυχή εσέ καλεί, την συνέχεια δεικνύει, συ ακολούθει…»

Η παρούσα έκδοση είναι αποτέλεσμα συνέργειας της Αείρους με την εξαίρετη ομάδα των εκδόσεων Οσελότος.

Για δείγμα του βιβλίου μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ο θαυμαστός κόσμος της Ύπαρξης».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

ΤΑΞΙΔΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Το Ταξίδι επιστροφής ήχησε αρχικά ως εκπομπή στις 12 Δεκεμβρίου του 2019 από τον σταθμό των ποιητών στην Κωνσταντινούπολη. Είκοσι τέσσερις αλληλένδετες εκπομπές ιδεών, λόγου, μουσικής, ανέβλυσαν, ήχησαν και διαχύθηκαν προς κάθε κατεύθυνση. Σηματοδότησαν την συνέχεια, ο λόγος έγινε γραφή για να συνοδεύει τον Θαυμαστό Κόσμο της Ύπαρξης. Λόγος, ήχος, απεικόνιση, μουσική, γραφή, τέχνη, πολιτισμός, ιδέες και άλλα πολλά δρώμενα σταχυολογούνται… με διάκριση! Και προσφέρονται ως έργο στον δήμο.

“Το ταξίδι επιστροφής είναι Χριστοκεντρικό. Δε θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. Ο άνθρωπος ιχνηλατεί την οδό επιστροφής. Ενθυμείται… σημαίνει… κρούει… ανιχνεύει… Την αιώνια , αρχαία, διαρκή, εξελισσόμενη, πολυποίκιλη ζώσα σχέση, καθότι τα πάντα είναι σχέσεις σε αυτό τον κόσμο, στο ορατό και αόρατο σύμπαν της δημιουργίας. Υπακούουν σε νόμους αμετάπτωτους. Ηχούν την ενότητα, την αληθή ουσία των πραγμάτων. Την αγάπη! Την ένθεη φύση μας. Εκεί γεννάται η αληθής ελευθερία. Το ποθούμενο. Και καλεί… Σε πράξη.”

Η παρούσα έκδοση είναι αποτέλεσμα συνέργειας της Αείρους με την εξαίρετη ομάδα των εκδόσεων Οσελότος.

Για δείγμα του βιβλίου μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ταξίδι επιστροφής».

Σπυρίδων Κ. Σούλης

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Σπυρίδων Κ. Σούλης.

ΘΕΟΜΗΤΩΡ

book-cd-3

Το έργο ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum κυκλοφορεί σε διπλό CD. Η σύνθεση αναφέρεται σε όλους τους λαούς της Μεσογείου και απευθύνεται σε όλον τον κόσμο. Το έργο αποτελείται από δύο μέρη: την εισαγωγή PraeludiumΆκουε… και το κυρίως μέρος ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Το PraeludiumΆκουε… είναι προσκλητήριο ανάκρουσμα του έργου ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum. Είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα και έχει λειτουργία απόλυτα εισαγωγική. Καλεί, προετοιμάζει τους απανταχού Έλληνες, ώστε να γίνουν κοινωνοί του ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Η Θεομήτωρ είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής, των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν∙ εναλλάσσεται η αναγνώριση της αναγέννησης στην οργανική και ανόργανο ύλη. Η Θεία παρουσία αποκαλύπτει την νομoτέλειά της, όταν εγέννησε την ιδέα ενωμένη με την μορφή, τελειωμένη, χωρίς η όποια χρεία να απορρέει από την γέννησή της. Η ένωση της άρρενος και θηλείας Αρχής μορφοποίησαν την ιδέα, που εμφυσάται από την Θεία δημιουργική ισχύ ως έλεος. Η Θεία παρουσία της θηλείας Αρχής με την εναλλαγή της μορφής αποκαλύπτει την πύκνωση της ύλης, που παρέχεται στον άνθρωπο μέσα στην κίνηση των αιώνων. Η δημιουργούσα βουλή του Πατρός παρέχεται εντός της πολλαπλότητας, όταν η θηλεία Αρχή πληθύνει ό,τι η άρρενα γεννά μέσα στον πολλαπλασιασμό της.

Η συνθετική διαδικασία του Maria Virgo de mare Mediterraneum παραθέτει τα ηχητικά σύνολα που συμπληρώνουν την βιωματική εναλλαγή των εθνικών-μεσογειακών μουσικών χαρακτηριστικών.

Η συγγραφή και αφήγηση είναι της Αικατερίνη Σιδέρη και η μουσική σύνθεση του έργου είναι του Ηλία Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το διπλό CD και τους συντελεστές εδώ.

Ακούστε ένα δείγμα…

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία CD «Θεομήτωρ».

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Υμνος-στην-Πατρίδα

Το βιβλίο είναι μία ζωντανή, ρέουσα συνομιλία με την ψυχή της Ελλάδος.  Η αληθής υπόστασή της, η άναρχη, απεριόριστη, ατελεύτητη, ως ακριβώς είναι, παρουσιάζεται και στο μοναδικό πέρασμά της διακρίνουμε τις περιόδους:  Κοσμογονία, Πνευματική Γένεσις, Προϊστορία, Αρχαϊκός κόσμος, Κλασσική Ελλάδα, Μέγας Αλέξανδρος-Ελληνιστικοί χρόνοι, Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, Έλευση Χριστού, Βυζάντιο, 1821, Μικρά Ασία και 1922, 1940-41, Εμφύλιος, Μακεδονικό, Κύπρος, Β. Ήπειρος – Εύξεινος Πόντος, Ορθοδοξία, σημερινή εποχή, επίλογος.  Τίποτε στατικό, ούτε στέρεο, γιατί η ροή των ιδεών συνέχει ολόκληρη την διαδρομή της, στον χώρο και στον χρόνο παρουσιάζοντας το ενιαίο της ψυχής της. Είναι το γέννημα, ένας καρπός, μία αφιέρωση στην ιδιοσύστατη πατρίδα, η κατάδειξη της ατέρμονης δημιουργίας της,  είναι το κληροδότημα των προγόνων μας, της ιστορίας, η πορεία του ελεύθερου πνεύματος, η παρουσίαση των εθνικών χαρακτηριστικών μας, η διασφάλιση των αξιών, είναι το έργο της πατρίδος μας· εμφυσά ζωή σε ό,τι μερικό, ελλειπές, κατεστημένο σήμερα δεσμεύει την πατρίδα, κείμενα, ερμηνείες, αναφορές, αναλύσεις, επεξηγήσεις.  Διαλύει άπνοες προσεγγίσεις, ρηχές εμβαθύνσεις, ασεβείς απλουστεύσεις, ανίερες αναθεωρήσεις. Και κοινωνεί τη ζώσα ψυχή της πατρίδος, που υψούται, διδάσκουσα τα τέκνα της να μην ποτέ λησμονήσουν ότι είναι ζωντανοί πυρήνες, λαμπροί, ελεύθεροι συνεχιστές των τιμημένων προγόνων τους·  και αναμένει την καινή δημιουργία τους, τη συνέχεια της προσφοράς στον άνθρωπο.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ύμνος στην Πατρίδα».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η Επετειακή επανέκδοση του “Ύμνου στην Πατρίδα” έρχεται ταπεινά να προστεθεί στις εκδόσεις της Αείρους, μετέχοντας με σεβασμό στον εορτασμό των 200 ετών από τον Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έλάχιστος φόρος τιμής στην ιερότητα της μαχόμενης ελευθερίας, όπως αυτή εκφράστηκε τότε. Διακόσια χρόνια μετά… Η αεί ρέουσα πνοή της ελεύθερης Ψυχής, σε προκλητήριο καλεί τον άνθρωπο, πάλι να παραλάβει. Τυποθήτω λοιπόν! Οι λέξεις και οι έννοιες να ζωντανέψουν, εντός της καρδιάς σας να διευρυνθούν, αυτή να αγκαλιάσουν.

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ύμνος στην Πατρίδα».

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

Η ιστορία παρουσιάζει την εκδήλωση της δημιουργικής αγάπης σαν φωνή που περιγράφει τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας και του μαέστρου της. Είναι η αγάπη που μεταλλάσσεται εικαστικά και μπορεί να παρασταθεί με την απλότητα μίας πανέμορφης, πολύχρωμης γραμμής που περιγράφει τα όργανα με τις ιδιαιτερότητές τους. Μιάς γραμμής που τα περικλύει και αναπαριστά τον κόσμο και τις καταστάσεις του, που χρωματίζεται από συναισθήματα, ζωντανεύει με την φαντασία του παιδιού, μεταφέρεται διαχρονικά και επεκτείνεται ελεύθερα έξω από το βιβλίο στην ζωή, εκεί που το παιδί καλείται να δημιουργήσει. Ο συνδυασμός του κειμένου με την εικαστική επένδυση επιτρέπει με έναν μάλλον καινοτομικό τρόπο στο παιδί ελεύθερα να δημιουργήσει τις προσωπικές του εικόνες. Η νέα γενιά αγκαλιάζει μέσω της μουσικής τις έννοιες του έργου , οι οποίες διαπερνούν το είναι, επιτρέποντας στην υπάρχουσα Ελευθερία να ζωντανέψει, να διαχυθεί και να δημιουργήσει. Αγαπητοί μουσικοί, αγαπητά παιδιά, αγαπητό κοινό, ελπίζουμε να αφεθείτε στο άκουσμα του λόγου της και να του επιτρέψετε να γεμίσει τον κόσμο σας, όπως οι νότες γεμίζουν ένα μουσικό πεντάγραμμο.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Το δάκρυ του Μαέστρου».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

εγώ ειμί ο νόμος

Εγώ ειμί ο νόμος
… Και εστέφθη ο άνθρωπος δια στεφάνου χρυσού, κεκοσμημένου μετά πλήθους
πετραδιών, της ιδιοτέλειας και της οικειοποιήσεως της Χάριτος, υποκλινόμενος εις
τους πόδας του πλούτου.
Και εκαλύφθη η ψυχή του και εσίγησεν η φωνή, διότι ο άνθρωπος, βαρύνας τον ίδιο
του τον Εαυτό, θέλησε ν’ αντικαταστήσει το ταχύ και ελαφρύ του βήμα μετά των
χρυσών και επίπλαστων υποδημάτων και ενδυμάτων.
Και εκάλυψεν ο πλούτος την επιφάνειά του. Εκαλύφθησαν οι οφθαλμοί του και
ορώσι ό,τι λάμπει.
Αφηρέθη η ικανότης από των υποστάσεών τους, δια της ιδίας των κινήσεως. Και
ασφυκτιά η ψυχή και δυσχεραίνεται η αναπνοή, διότι ο άνθρωπος δεν δυναται ν’
ακούσει.
Και πάλιν Ερχόμενος μετά Δόξης, ελάμπρυνε αυτόν, ενδυόμενος τον πλούτον του
ανθρώπου, ο οποίος απετελείτο από τους ρύπους του …»
Αικατερίνη Σιδέρη
(Απόσπασμα κεφ. ΘΥΣΙΑ, σελ. 27)

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «εγώ ειμί ο νόμος».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

I am the law

I am the law (Translated by David Connolly)
This book constitutes a renovation in the field of ideas. It is presented at a time throughout which the entwining eras in succeeding one another, reveal man and the grandeur of his evolution. As man finds himself in the transitional stage of knowledge which launches his evolution to its highest level, the oppression of his freedom is revealed, while he himself is bound by its exact opposite which is lack of freedom. The movement of man today ordains and gradually builds up, in a most detailed way the opposite of what he is obliged to do, acting in consciousness of his past history. And yet, man being free, declaring his freedom in every way, is opposed to the power of his sections and dynamically presents his independence. Two opposite movements are presented today by man, who is entrusted with the wisdom of his development. The antithesis brings about results which reveal precisely this conflict, the greatest of all that man has displayed in his history.
This book dynamically bears the manifestation of the supreme love which unites, demonstrating true respect towards every opposition being manifested by man. It reveals the law-system which always followed man’s movement and creates true life. It frees the conflicting sections of man and releases him from the result of his merciless creation. Moreover, it aims at the reestablishment of his primordial union, laying him bare of all he has lent himself throughout the course of his life.

A note on the translation by Alexandra Monopoli (p. 12, paragraph 2 & 3)
… I believe that this translation fulfils its target and offers English speaking people all over the world the communion of the Divine concepts and ideas of the book «Εγώ Ειμί ο Νόμος» (“I Am The Law”), which are perfect in their conception as well as in their original conveyance in a beautiful and rich language such as the Greek language is. It is this original language which, because of its “precision”, its rich vocabulary and its ability to easily broaden its “code-system”, was able to embrace and successfully convey to man the concepts and ideas of the new cosmic period that Master Ioannis, the Paraclete of Truth, shared out.
The reader who, in spite of cultural differences, shows appreciation and acceptance of the Greek language (widely recognized as providing the only true means of comprehending the Old and New Testament), will certainly receive in his being the noble concepts and ideas concerning his existence and his destination conveyed by the key-words in the original text. …

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «I am the law».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα μπορείτε να ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.