Εκδόσεις

H ΑΕÍΡΟΥΣ προωθεί το έργο της δια των εκδόσεών της. Παρουσιάζει την αρμονικά ισόρροπη συνύπαρξη της άυλης ιδέας, που πρωτοπορεί και της καταξιωμένης πράττουσας ύλης, που διαπνέεται από την ζώσα ιστορία της, ώστε να αναπτύσσεται ο άνθρωπος ισχυρά και ηθικά προσφέροντας στην αναβάθμιση της πατρίδας.

ΘΕΟΜΗΤΩΡ | ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΘΕΟΜΗΤΩΡ

book-cd-3

Το έργο ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum κυκλοφορεί σε διπλό CD. Η σύνθεση αναφέρεται σε όλους τους λαούς της Μεσογείου και απευθύνεται σε όλον τον κόσμο.Το έργο αποτελείται από δύο μέρη: την εισαγωγή PraeludiumΆκουε… και το κυρίως μέρος ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Το PraeludiumΆκουε… είναι προσκλητήριο ανάκρουσμα του έργου ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum. Είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα και έχει λειτουργία απόλυτα εισαγωγική. Καλεί, προετοιμάζει τους απανταχού Έλληνες, ώστε να γίνουν κοινωνοί του ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Η Θεομήτωρ είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής, των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν∙ εναλλάσσεται η αναγνώριση της αναγέννησης στην οργανική και ανόργανο ύλη. Η Θεία παρουσία αποκαλύπτει την νομoτέλειά της, όταν εγέννησε την ιδέα ενωμένη με την μορφή, τελειωμένη, χωρίς η όποια χρεία να απορρέει από την γέννησή της. Η ένωση της άρρενος και θηλείας Αρχής μορφοποίησαν την ιδέα, που εμφυσάται από την Θεία δημιουργική ισχύ ως έλεος. Η Θεία παρουσία της θηλείας Αρχής με την εναλλαγή της μορφής αποκαλύπτει την πύκνωση της ύλης, που παρέχεται στον άνθρωπο μέσα στην κίνηση των αιώνων. Η δημιουργούσα βουλή του Πατρός παρέχεται εντός της πολλαπλότητας, όταν η θηλεία Αρχή πληθύνει ό,τι η άρρενα γεννά μέσα στον πολλαπλασιασμό της.

Η συνθετική διαδικασία του Maria Virgo de mare Mediterraneum παραθέτει τα ηχητικά σύνολα που συμπληρώνουν την βιωματική εναλλαγή των εθνικών-μεσογειακών μουσικών χαρακτηριστικών.

Η συγγραφή και αφήγηση είναι της Αικατερίνης Σιδέρη και η μουσική σύνθεση του έργου είναι του Ηλία Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το διπλό CD και τους συντελεστές εδώ.

Ακούστε ένα δείγμα…

Παραγγελία CD

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία CD «Θεομήτωρ».

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Υμνος-στην-Πατρίδα

Το βιβλίο είναι μία ζωντανή, ρέουσα συνομιλία με την ψυχή της Ελλάδος.  Η αληθής υπόστασή της, η άναρχη, απεριόριστη, ατελεύτητη, ως ακριβώς είναι, παρουσιάζεται και στο μοναδικό πέρασμά της διακρίνουμε τις περιόδους:  Κοσμογονία, Πνευματική Γένεσις, Προϊστορία, Αρχαϊκός κόσμος, Κλασσική Ελλάδα, Μέγας Αλέξανδρος-Ελληνιστικοί χρόνοι, Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, Έλευση Χριστού, Βυζάντιο, 1821, Μικρά Ασία και 1922, 1940-41, Εμφύλιος, Μακεδονικό, Κύπρος, Β. Ήπειρος – Εύξεινος Πόντος, Ορθοδοξία, σημερινή εποχή, επίλογος.  Τίποτε στατικό, ούτε στέρεο, γιατί η ροή των ιδεών συνέχει ολόκληρη την διαδρομή της, στον χώρο και στον χρόνο παρουσιάζοντας το ενιαίο της ψυχής της. Είναι το γέννημα, ένας καρπός, μία αφιέρωση στην ιδιοσύστατη πατρίδα, η κατάδειξη της ατέρμονης δημιουργίας της,  είναι το κληροδότημα των προγόνων μας, της ιστορίας, η πορεία του ελεύθερου πνεύματος, η παρουσίαση των εθνικών χαρακτηριστικών μας, η διασφάλιση των αξιών, είναι το έργο της πατρίδος μας· εμφυσά ζωή σε ό,τι μερικό, ελλειπές, κατεστημένο σήμερα δεσμεύει την πατρίδα, κείμενα, ερμηνείες, αναφορές, αναλύσεις, επεξηγήσεις.  Διαλύει άπνοες προσεγγίσεις, ρηχές εμβαθύνσεις, ασεβείς απλουστεύσεις, ανίερες αναθεωρήσεις. Και κοινωνεί τη ζώσα ψυχή της πατρίδος, που υψούται, διδάσκουσα τα τέκνα της να μην ποτέ λησμονήσουν ότι είναι ζωντανοί πυρήνες, λαμπροί, ελεύθεροι συνεχιστές των τιμημένων προγόνων τους·  και αναμένει την καινή δημιουργία τους, τη συνέχεια της προσφοράς στον άνθρωπο.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ύμνος στην Πατρίδα».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με την εφαρμογή της απόλυτης αναγκαίας σύνθεσης μέσω της αρχιτεκτονικής με σκοπό την ορθή λειτουργικότητα, σε συνδυασμό πάντοτε με τις ιδιαιτερότητες της ανθρώπινης φύσης. Η μελέτη και η εμπειρία της στον υλικό χώρο αντικατεστάθη από τον άυλο χώρο της ανθρώπινης ύπαρξης και η εκδήλωση όχι μόνον του μέτρου, της αρμονίας, της ισορροπίας και του κάλλους, αλλά του βαθύτερου αιτίου της αληθούς ζωής αναζήτησαν το τέλειο της έκφρασής τους. Είναι συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών δοκιμιών με κύριο θέμα την ανθρώπινη ύπαρξη και τον προορισμό της. Η ελευθερία των ιδεών στη δημιουργική δύναμη της πηγαίας έμπνευσης του ανθρώπου είναι η καθοδήγησή της.