Εκδόσεις

H ΑΕÍΡΟΥΣ προωθεί το έργο της δια των εκδόσεών της. Παρουσιάζει την αρμονικά ισόρροπη συνύπαρξη της άυλης ιδέας, που πρωτοπορεί και της καταξιωμένης πράττουσας ύλης, που διαπνέεται από την ζώσα ιστορία της, ώστε να αναπτύσσεται ο άνθρωπος ισχυρά και ηθικά προσφέροντας στην αναβάθμιση της Ελλάδας.

Οι εκδόσεις προσφέρονται στους ενδιαφερόμενους. Το συνολικό κόστος των εκδόσεων καλύπτεται από την ΑΕΊΡΟΥΣ. Εναπόκειται ελευθέρως στους ενδιαφερόμενους, εάν δύνανται και επιθυμούν, όπως ενισχύσουν οικονομικώς το έργο μας. Για κάθε παραγγελία ενδεικτικώς και όχι περιοριστικώς αναφέρεται ένα ποσό οικονομικής ενίσχυσης. Τα έξοδα αποστολής βαρύνουν τον παραλήπτη, ο οποίος επιλέγει τρόπο και μέσο αποστολής. Κάθε αποστολή συνοδεύεται απαραίτητα από παραστατικό.

ΘΕΟΜΗΤΩΡ | ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ | ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

ΘΕΟΜΗΤΩΡ

book-cd-3

Το έργο ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum κυκλοφορεί σε διπλό CD. Η σύνθεση αναφέρεται σε όλους τους λαούς της Μεσογείου και απευθύνεται σε όλον τον κόσμο. Το έργο αποτελείται από δύο μέρη: την εισαγωγή PraeludiumΆκουε… και το κυρίως μέρος ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Το PraeludiumΆκουε… είναι προσκλητήριο ανάκρουσμα του έργου ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum. Είναι ένα ταξίδι στην Ελλάδα και έχει λειτουργία απόλυτα εισαγωγική. Καλεί, προετοιμάζει τους απανταχού Έλληνες, ώστε να γίνουν κοινωνοί του ΘεομήτωρMaria Virgo de mare Mediterraneum.

Η Θεομήτωρ είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής, των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν∙ εναλλάσσεται η αναγνώριση της αναγέννησης στην οργανική και ανόργανο ύλη. Η Θεία παρουσία αποκαλύπτει την νομoτέλειά της, όταν εγέννησε την ιδέα ενωμένη με την μορφή, τελειωμένη, χωρίς η όποια χρεία να απορρέει από την γέννησή της. Η ένωση της άρρενος και θηλείας Αρχής μορφοποίησαν την ιδέα, που εμφυσάται από την Θεία δημιουργική ισχύ ως έλεος. Η Θεία παρουσία της θηλείας Αρχής με την εναλλαγή της μορφής αποκαλύπτει την πύκνωση της ύλης, που παρέχεται στον άνθρωπο μέσα στην κίνηση των αιώνων. Η δημιουργούσα βουλή του Πατρός παρέχεται εντός της πολλαπλότητας, όταν η θηλεία Αρχή πληθύνει ό,τι η άρρενα γεννά μέσα στον πολλαπλασιασμό της.

Η συνθετική διαδικασία του Maria Virgo de mare Mediterraneum παραθέτει τα ηχητικά σύνολα που συμπληρώνουν την βιωματική εναλλαγή των εθνικών-μεσογειακών μουσικών χαρακτηριστικών.

Η συγγραφή και αφήγηση είναι της Αικατερίνη Σιδέρη και η μουσική σύνθεση του έργου είναι του Ηλία Κοτζιά.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες για το διπλό CD και τους συντελεστές εδώ.

Ακούστε ένα δείγμα…

Παραγγελία CD

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία CD «Θεομήτωρ».

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

Υμνος-στην-Πατρίδα

Το βιβλίο είναι μία ζωντανή, ρέουσα συνομιλία με την ψυχή της Ελλάδος.  Η αληθής υπόστασή της, η άναρχη, απεριόριστη, ατελεύτητη, ως ακριβώς είναι, παρουσιάζεται και στο μοναδικό πέρασμά της διακρίνουμε τις περιόδους:  Κοσμογονία, Πνευματική Γένεσις, Προϊστορία, Αρχαϊκός κόσμος, Κλασσική Ελλάδα, Μέγας Αλέξανδρος-Ελληνιστικοί χρόνοι, Ελληνορωμαϊκός πολιτισμός, Έλευση Χριστού, Βυζάντιο, 1821, Μικρά Ασία και 1922, 1940-41, Εμφύλιος, Μακεδονικό, Κύπρος, Β. Ήπειρος – Εύξεινος Πόντος, Ορθοδοξία, σημερινή εποχή, επίλογος.  Τίποτε στατικό, ούτε στέρεο, γιατί η ροή των ιδεών συνέχει ολόκληρη την διαδρομή της, στον χώρο και στον χρόνο παρουσιάζοντας το ενιαίο της ψυχής της. Είναι το γέννημα, ένας καρπός, μία αφιέρωση στην ιδιοσύστατη πατρίδα, η κατάδειξη της ατέρμονης δημιουργίας της,  είναι το κληροδότημα των προγόνων μας, της ιστορίας, η πορεία του ελεύθερου πνεύματος, η παρουσίαση των εθνικών χαρακτηριστικών μας, η διασφάλιση των αξιών, είναι το έργο της πατρίδος μας· εμφυσά ζωή σε ό,τι μερικό, ελλειπές, κατεστημένο σήμερα δεσμεύει την πατρίδα, κείμενα, ερμηνείες, αναφορές, αναλύσεις, επεξηγήσεις.  Διαλύει άπνοες προσεγγίσεις, ρηχές εμβαθύνσεις, ασεβείς απλουστεύσεις, ανίερες αναθεωρήσεις. Και κοινωνεί τη ζώσα ψυχή της πατρίδος, που υψούται, διδάσκουσα τα τέκνα της να μην ποτέ λησμονήσουν ότι είναι ζωντανοί πυρήνες, λαμπροί, ελεύθεροι συνεχιστές των τιμημένων προγόνων τους·  και αναμένει την καινή δημιουργία τους, τη συνέχεια της προσφοράς στον άνθρωπο.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ύμνος στην Πατρίδα».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

 

Η Επετειακή επανέκδοση του “Ύμνου στην Πατρίδα” έρχεται ταπεινά να προστεθεί στις εκδόσεις της Αείρους, μετέχοντας με σεβασμό στον εορτασμό των 200 ετών από τον Ελληνική Επανάσταση του 1821. Έλάχιστος φόρος τιμής στην ιερότητα της μαχόμενης ελευθερίας, όπως αυτή εκφράστηκε τότε. Διακόσια χρόνια μετά… Η αεί ρέουσα πνοή της ελεύθερης Ψυχής, σε προκλητήριο καλεί τον άνθρωπο, πάλι να παραλάβει. Τυποθήτω λοιπόν! Οι λέξεις και οι έννοιες να ζωντανέψουν, εντός της καρδιάς σας να διευρυνθούν, αυτή να αγκαλιάσουν.

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Ύμνος στην Πατρίδα».

Περισσότερα για την συγγραφέα ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.

ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ

Η ιστορία παρουσιάζει την εκδήλωση της δημιουργικής αγάπης σαν φωνή που περιγράφει τα όργανα μιας συμφωνικής ορχήστρας και του μαέστρου της. Είναι η αγάπη που μεταλλάσσεται εικαστικά και μπορεί να παρασταθεί με την απλότητα μίας πανέμορφης, πολύχρωμης γραμμής που περιγράφει τα όργανα με τις ιδιαιτερότητές τους. Μιάς γραμμής που τα περικλύει και αναπαριστά τον κόσμο και τις καταστάσεις του, που χρωματίζεται από συναισθήματα, ζωντανεύει με την φαντασία του παιδιού, μεταφέρεται διαχρονικά και επεκτείνεται ελεύθερα έξω από το βιβλίο στην ζωή, εκεί που το παιδί καλείται να δημιουργήσει. Ο συνδυασμός του κειμένου με την εικαστική επένδυση επιτρέπει με έναν μάλλον καινοτομικό τρόπο στο παιδί ελεύθερα να δημιουργήσει τις προσωπικές του εικόνες. Η νέα γενιά αγκαλιάζει μέσω της μουσικής τις έννοιες του έργου , οι οποίες διαπερνούν το είναι, επιτρέποντας στην υπάρχουσα Ελευθερία να ζωντανέψει, να διαχυθεί και να δημιουργήσει. Αγαπητοί μουσικοί, αγαπητά παιδιά, αγαπητό κοινό, ελπίζουμε να αφεθείτε στο άκουσμα του λόγου της και να του επιτρέψετε να γεμίσει τον κόσμο σας, όπως οι νότες γεμίζουν ένα μουσικό πεντάγραμμο.

Παραγγελία Βιβλίου

Για παραγγελία ακολουθήστε τον σύνδεσμο Παραγγελία Βιβλίου «Το δάκρυ του Μαέστρου».

Αικατερίνη Ι. Σιδέρη

Συγγραφέας

Περισσότερα για την συγγραφέα ακολουθήστε τον σύνδεσμο Αικατερίνη Σιδέρη.