Δράσεις 

Οι δράσεις μας στοχεύουν στην διάδοση καινοτόμων ιδεών, στην ευαισθητοποίηση, την αφύπνιση και την διαρκή συμμετοχή στην κοινή προσπάθεια ανόρθωσης του ανθρώπου.

12 Δεκεμβρίου 2019

12 η Δεκεμβρίου 2019, σήμανε η έναρξη συνεργασίας της ΑΕΊΡΟΥΣ με τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Poets-Radio που εξέπεμπε από την Κωνσταντινούπολη και η εκπομπή Ταξίδι Επιστροφής ήχησε. Είκοσι δύο αλληλένδετες εκπομπές – σταθμοί μαρτυρούν την συνέχεια. Ο παραγωγός στο σημείωμα παρουσίασης της εκπομπής Ταξίδι Επιστροφής αναφέρει:

Περισσότερα για τον παραγωγό ακολουθήστε τον σύνδεσμο στους φίλιους  εδώ.

17 Φεβρουαρίου 2019

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παράσταση που ετοίμασε η Β’ τάξη θεωρίας της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας για το μουσικό παραμύθι Το Δάκρυ του Μαέστρου της Αικατερίνη Σιδέρη. Ευχαριστούμε πολύ την Τώνια Τόμπρου για τον σεβασμό και την αγάπη της, την Φιλαρμονική Εταιρεία Κερκύρας και όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Παρακάτω βλέπουμε ένα στιγμιότυπο της παράστασης· μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ. Ακόμη, σας καλούμε να παρακολουθήσετε όλη την παράσταση από το επίσημο κανάλι της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας εδώ.

23 Μαρτίου 2017

Με χαρά σας προσκαλούμε στην επόμενη εκδήλωσή μας, τη Δευτέρα 3 Απριλίου στις 20:00 στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», όπου η συγγραφέας Αικατερίνη Σιδέρη και ο συνθέτης Ηλίας Κοτζιάς θα παρουσιάσουν την αφηγηματική συναυλία τους, η οποία απαρτίζεται από την εισαγωγή Praeludium – Άκουε… και το κύριως έργο Θεομήτωρ – Maria Virgo De Mare Mediterraneum.
O νέος τρόπος έκφρασης της συγγραφέως και της απαγγελίας της μέσα στο χωροχρόνο – με έντονα τα μουσικά στοιχεία εκφοράς του λόγου, όπως τα γνωρίζουμε από το αρχαίο ελληνικό δράμα – αποκαλύπτουν σταδιακά την Θεία Αρχή, που κοινωνεί την έσω φύση του «είναι». Εμπλουτίζεται μουσικά με το καινοτόμο έργο του συνθέτη που μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο και ενδύει εθνικά μουσικά χαρακτηριστικά με τις αντιθέσεις της εξέλιξης στο χρόνο, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να απολαύσει έναν γοητευτικό συνδυασμό ηλεκτρονικά επεξεργασμένης μουσικής και ιδιότυπης εκφοράς του λόγου, με στοιχεία που δημιουργούν μία πανέμορφη πνευματική-συναισθηματική εμπειρία.

28 Δεκεμρίου 2016

Στιγμιότυπα από την αφηγηματική συναυλία που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου.

6 Δεκεμβρίου 2016

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωσή μας, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στις 20:30 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, όπου η συγγραφέας Αικατερίνη Σιδέρη και ο συνθέτης Ηλίας Κοτζιάς θα παρουσιάσουν την αφηγηματική συναυλία τους, η οποία απαρτίζεται από την εισαγωγή Praeludium – Άκουε… και το κύριως έργο Θεομήτωρ – Maria Virgo De Mare Mediterraneum. Παρακολουθήστε τις εικόνες που δημιουργεί η αφήγηση και τη μουσική εναλλαγή που εκφράζεται παράλληλα με την ιδεατή μορφή του έργου. Ενταχθείτε στη νέα έκφραση που διανοίγεται, τιμά και κοσμεί…!

4 Δεκεμβρίου 2016

Aπόσπασμα από την εισαγωγή Praeludium – Άκουε…,όπου θα κυκλοφορήσει εντός ολίγων ημερών.

Το Praeludium– Άκουε… καλεί εσάς, που αναζητάτε την έκφραση της αγάπης. Διαπλώνεται μέσα στους ελληνικούς ήχους, που στον χρόνο ακολουθούν, πιστοποιούν την μακρά ιστορία της χώρας μας και ενδύουν σήμερα την παρουσία μας.

To Praeludium – Άκουε… είναι ένα προσκλητήριο ανάκρουσμα του έργου Θεομήτωρ – Maria Virgo De Mare Mediterraneum , που έχει ενσωματώσει πολλά μουσικά ιδιώματα όλων ημών των εντοπίων και λοιπών Ελλήνων όπου γης, υπό το πρίσμα της σύγχρονης μουσικής εντρύφησης.

Η συγγραφή και αφήγηση είναι της Αικατερίνη Σιδέρη και η μουσική σύνθεση του έργου είναι του Ηλία Κοτζιά.

24 Οκτωβρίου 2016

Συνέντευξη συγγραφέως Αικατερίνη Σιδέρη και συνθέτη Ηλία Κοτζιά, στην πολιτιστική εκπομπή του κ. Μάνο Στεφανάκη στο Ράδιο Αρμονία 103.2 της Σάμου,  για το έργο Θεομήτωρ-Maria Virgo De Mare Mediterraneum.

Slide

24 Ιουνίου 2016

Δείγμα από το έργο ΘεομήτωρMaria Virgo De Mare Mediterraneum που κυκλοφορεί σε CD, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από εδώ.

Το έργο αναφέρεται σε όλους τους λαούς της Μεσογείου και απευθύνεται σε όλον τον κόσμο.
Η Θεομήτωρ είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής, των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν.

Η συνθετική διαδικασία του Maria Virgo De Mare Mediterraneum παραθέτει τα ηχητικά σύνολα που συμπληρώνουν την βιωματική εναλλαγή των εθνικών-μεσογειακών μουσικών χαρακτηριστικών.

Η συγγραφή και αφήγηση είναι της Αικατερίνη Σιδέρη και η μουσική σύνθεση του έργου είναι του Ηλία Κοτζιά.

Η φωτογραφία στο πρώτο βίντεο είναι της Αικατερίνης Σούλη.
Η φωτογραφία στο δεύτερο βίντεο είναι της Μαρίας Μιχαλοπούλου.

23 Απριλίου 2016

Η εκδήλωσή μας στο αμφιθέατρο Λυκείου Βουλιαγμένης, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016 στις 18:30.

Εισαγωγική Ομιλία

Η Εισαγωγική Ομιλία του Σπυρίδωνος Κ. Σούλη για την εκδήλωση τιμής προς την υπέρ – Αγία Θεοτόκο, η οποία συμπυκνούται στο τρίπτυχο ΙΔΕΑ – ΗΧΟΣ – ΛΟΓΟΣ.
Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες, σας καλωσορίζουμε και ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρόσκληση. Ευχαριστούμε τον Σύλλογο των Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Βουλιαγμένης, για την ευγενή παραχώρηση του χώρου, την φιλοξενία τους, την χορωδία Βουλιαγμένης για την θερμή συμμετοχή της και τον Γεώργιο Κατσούλη, ο οποίος έστω και «επιστρατεύθηκε» άνευ εγκαίρου προειδοποίησης ανταποκρίθηκε άμεσα. Ευχαριστούμε την κα Μαρία Σίνα, δημοτική σύμβουλο του Δήμου Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης για την έμπρακτη συνέργεια στο έργο μας. Μαρία σε ευχαριστούμε για την αγάπη και εμπιστοσύνη σου. Η ελευθερία και ισχύς της καρδιάς σου οδηγός και προστασία σου. Η ευχαριστία που εκφέρουμε δεν είναι των χειλέων τυπική εκδήλωση, πηγάζει από την καρδιά μας, την εννοούμε.  Χαιρόμεθα καλώς, αγαθώς, εύ – χαιρόμεθα. Ευχόμεθα και σεις να ευ-χαρείτε.

9 Απριλίου 2016

H εκδήλωση του Σαββάτου 9 Απριλίου 2016 στις 19:00.

Περιγραφή της εκδήλωσης

Ο Σπυρίδων Κ. Σούλης, ιδρυτικό μέλος της ΑΕÍΡΟΥΣ, δικηγόρος, συμπαρίσταται στο έργο, εκφέροντας τις ιδέες του. Σας παρουσιάζει συνοπτικά τους σκοπούς της ΑΕÍΡΟΥΣ καλώντας πάντες ελεύθερα να συμμετάσχετε «ομοθυμαδόν επί το αυτό». Πιστεύει ακράδαντα ότι μόνον μέσω της πνευματικής αναγέννησης δύναται ο άνθρωπος να νοηματοδοτήσει εκ νέου την σχέση του με τον κόσμο και συνειδητά, δια της άρρηκτης ενότητος λόγων–έργων, εκφράσει την απειρότητα που φέρει.

Η Αικατερίνη Σιδέρη, που γέννησε την ιδέα του Κέντρου μας, συγγραφέας τριών βιβλίων και πολλών δοκιμιών για τον προορισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, προωθεί τις εκδόσεις της ΑΕÍΡΟΥΣ με το βιβλίο της, ΥΜΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, μία ζωντανή, ρέουσα συνομιλία με την ψυχή της Ελλάδος παρουσιάζοντας το μοναδικό διά των αιώνων πέρασμά της.
Απαγγέλει το έργο της Θεομήτωρ, για τους αγαπητούς φίλους, και προσφέρει την πηγαία έμπνευση του κειμένου της, αφιερωμένο ευσεβώς στην Πανάγια Μητέρα, η οποία διαφοροποιεί την ζωή και παρέχεται ως η συνέχεια της επεξήγησης της Θείας παρουσίας. Είναι μία περιγραφή της διάνοικτης ψυχής, των αισθήσεων μέσα στον χώρο και τον χρόνο και πέρα από αυτόν. Ξεκινά με τους στίχους του Οδ. Ελύτη από το “Άξιον Εστί, το Δοξαστικόν”, ακολουθούν οι στίχοι του Δ. Σολωμού από την “Ανάληψη της Θεοτόκου” και παρατίθενται τα Θεομητορικά Προσωνύμια όπως είχαν καταγραφεί μέσα στον χρόνο. Το έργο παρουσιάζεται με την συνοδεία του έξοχου μουσικού συνθέτη Ηλία Κοτζιά.

Ο Ηλίας Κοτζιάς με την μουσική σύνθεσή του Maria Virgo de Mare Mediterraneum και το κείμενο Θεομήτωρ έχουν σμίξει οργανικά, έχουν ανταλλάξει χαρακτηριστικά και έχουν δημιουργήσει ένα νέο, σύνθετο είδος πονήματος, που ενώ βασίζεται και προέρχεται από τα δύο βασικά μέλη, το κείμενο και τη μουσική, τα υπερβαίνει. Έτσι, τα δύο συστατικά της νέας αυτής πνευματικής-καλλιτεχνικής παρουσίασης, ο λόγος και η μουσική έχουν παραχωρήσει τον δέοντα χώρο προς αλλήλους.

Φεβρουάριος 2016

Η πρώτη εκδήλωση της ΑΕΙΡΟΥΣ, εξέφρασε την ευχαριστία προς τους αγαπητούς φίλους και φίλες, όπως και στα μέλη της, που δήλωσαν με ευμενή τρόπο την αγάπη τους. Επιδιώξαμε την αναβάθμιση της πνευματικής επικοινωνίας μας, ώστε να ενεργοποιηθούν και να καταστούν δημιουργική πράξη τα ευγενή αισθήματα όλων.  Επιλέξαμε την αποδεκτή από όλους μουσική διάνθιση της συγκέντρωσής μας, παρουσιάζοντες μουσικά κομμάτια όπερας και παλαιά ελληνικά τραγούδια, γιατί η μουσική έχει τρόπο να αγγίζει την ψυχή και να εκλεπτύνει την ποιότητα της ζωής μας.
Συνόδευσαν όμορφα ο μουσικός χειριστής του πιάνου Βενιαμίν Χατζηκουμπάρογλου και οι οπερατικοί τραγουδιστές μας: ο τενόρος Αντώνης Μπατσάκης, ο κόντρα-τενόρος Γιώργος Κατσούλης και η σοπράνο Εβίτα Πετράκη.